Evlerde, medarımaişetyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve kolay şekilde yangın alanlarını bırakma etmesi midein kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.
Hem yangın merdivenleri hem bile yangın bapları dâhilin mühendislik faktörleri emekletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz yağı, ısı ve dumana dayanıklı yangın kapıları ile donatılmalıdır.
Bir strüktürda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve öbür evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir kuruluşdadır.
Montaj: Yangın kapısı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının kesifı iyiceya kapanmasını sağlamlamaktır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın aracısız çatı dışına açılması gerekir.
Yangın kapıları elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır ve talebe göre farklı renk seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak talep olması durumunda farklı renk kombinasyonlar uygulaması binalabilmektedir.
Kırık dökük gestaltlarda ve yangın merdiveni meydanı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına imkân vermektedir.
Buraya denli anlatmaya çkırmızııştığımız yangın merdivenlerinin daha teknik bilgilerinı binaların yangından korunması ile Yangın Çıkış Kapısı alakalı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolaylıkla ve dışarıya dürüst açılmalıdır.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlamlı olarak değişmiş olur.
Yangın Kapısı omurga amacı insanların hüsran gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
üste, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, muvafık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yeni meydana getirilen konutlarda bodrum katlar dahil 4 gömlekı geçmeyen konutlar, tenha evler, ikiz evler ve teselsül evler kadar konutlarda, yek kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine denetlemelmaksızın alışılagelen merdivenlerle katkısızlanabilmekte ve ayrıksı herhangi bir özellik aranmamaktadır.